bruindband kakkerlak

bruinband kakkerlak wit van gent ongediertebestrijding

Uiterlijk

De bruinband kakkerlak lijkt toont een grote overeenkomst met de Duitse kakkerlak. Hij heeft echter geen lengtestrepen op het borstschild, de bruinband kakkerlak is te herkennen aan een lichte dwars streep op het borstschild en achterlijf. Tevens heeft de de bruinband kakkerlak langere antennes. De mannetjes hebben langere vleugels dan de vrouwtjes.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de bruinband kakkerlak kenmerkt zich door een onvolledige gedaanteverwisseling; ei, nimf en imago (volwassen exemplaar). De periode van het ei tot volwassenheid van de bruinband kakkerlak duurt ongeveer 7 tot 9 maanden. Vrouwtjes kunnen ongeveer 15 eitjes per ei pakket leggen. Ze leven ongeveer 3 tot 4 maanden. Ze zijn niet licht schuw en zitten vaak achter schilderijen, boekenkasten en behang. Ze eten graag zetmeel producten en stijfsel van behang en boekenlijm.

Schade / overlast

Ze bevuilen veel voedingsmiddelen. De bruinband kakkerlak laat net als de andere soorten kakkerlakken haar uitwerpselen achter. Dit veroorzaakt dan ook de eerder benoemde vervuiling. Ook kunnen bruinband kakkerlakken kortsluiting veroorzaken wanneer zij een plekje vinden in de meterkast. Verder dragen en verspreiden bruinband kakkerlakken allerlei bacteriën en mijten zoals,  Salmonella, Hospitalismus, ziekte van Weil en nog vele anderen. Daarnaast kunnen de kakkerlakken bij grote aantallen ze een onaangename geur verspreiden uit de rugklier.

Bestrijding

Bestrijding van de bruinband kakkerlak bestaat uit diverse stappen. Allereerst is hygiëne een belangrijke voorwaarde. Wanneer u ervoor zorgt dat uw huisjes netjes schoon en opgeruimd blijft, verklein je de kans op de aanwezigheid van kakkerlakken zoals de bruinband kakkerlak. Tevens is het belangrijk zoveel mogelijk voedselbronnen weg te laten. Verder is het dichten van naden en kieren een goede manier van preventie tegen kakkerlakken maar ook andere soorten ongedierte.